A hagyományoknak megfelelően a szervezeti egységekből, csoportokból alakuló csapatok a versenyre saját maguk által választott, azonban nyílt tűzön, bográcsban, hozott alapanyagokból elkészített étkekkel neveztek.
A minden eddiginél nagyobb létszámú, 200-250 fős rendezvényen 18 bográcsban főttek a finomságok.
A neves mesterszakácsokból álló zsűri döntése alapján a legfinomabbnak és leggusztusosabbnak ítélt ételért járó vándorkupát idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség csapata vihette haza "barna sörben pácolt csülök vargányával, mézzel és tökös derelye diós, krémsajtos, illetve borsos töltelékkel" elnevezésű fogásaiért.
A zsűri különdíját a Legfőbb Ügyészség Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztálya kapta "Nyúlpaprikás juhtúrós sztrapacskával" ételéért.
A végeredmény:
I. helyezett:
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség:
Barna sörben pácolt csülök vargányával, mézzel és
tökös derelye diós, krémsajtos, illetve borsos töltelékkel
II. helyezett:
Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség:
Jakab gulyás – „Erdélyi tavaszváró” gulyásleves
III. helyezett:
OKRI:
Magyar savanyú vetrece burgonyagombóccal
IV. helyezettek:
Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség
(Jancsó Gábor és barátai):
Gulyás barna sörrel elkészítve
Budapesti IX. Kerületi Ügyészség:
Lecsó
Csepeli Ügyészség
(Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség):
Disznóvetrece zsemlegombóc
Fogalmazók:
Marhapörkölt
Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség:
Vaddisznópörkölt másképp, sztrapacska, házi savanyúság
Fővárosi Főügyészség Nyomfel - Bfel.:
Gombás marhapörkölt burgonyával
Fővárosi Főügyészség Személyügyi Osztály:
Csülkös bableves
Központi Nyomozó Főügyészség:
Csongrádi currys lecsós csirkemell májjal, lecsóval, babbal, rizzsel
Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatóság:
Lecsó spanyol módra
Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály:
Tárkonyos, tejszínes pörkölt burgonyakrokettel
Legfőbb Ügyészség Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztály:
Nyúlpaprikás juhtúrós sztrapacskával
„Mincikéék 2.0”
(Legfőbb Ügyészség)
Szarvaspörkölt főtt burgonya savanyúság, kenyér
„Nimród”:
Szarvaspörkölt, tarhonya
Budapesti VI-VII. Kerületi Ügyészség:
Tanuzaba vaddisznó üsztönye, fejleveles csücsűrrel
Zala Megyei Főügyészség:
Zalai babos káposzta